vrijdag 3 oktober 2014

Snel klaar: pasta aglio olio met rode peper.

Boodschappenlijstje:
 1 doos spaghetti 500 gram    75 cent
1 netje  knoflook, 2 bollen     69 cent
 rode peper, 2 stuks                 99 cent
extra vierge olijfolie .1 liter   3,99 euro

totaal                                     6, 42 euro




Kosten en hoeveelheden 1 persoon:
100 gram spaghetti                  15 cent
1 teentje knoflook                       4 cent
1 kwart rode peper                    13 cent
2.5 eetlepel olie.                        15 cent

totaal                                          47 cent 

hoe maak je het?:

Spaghetti volgens de verpakking koken. Knoflook pellen en  fijnhakken. De zaadjes uit het tukje peper halen , door het door midden te snijden en daarna in fijne reepjes snijden. lijfolie verwarmen en de knoflook en de peper een minuutje in de olie op laten waren. Let op: de knoflook mag niet verkleuren!. 

tips !:
Zoals u ziet zitten er in het recept zelf geen groenten. Dit kunt u oplossen door er een salade bij te maken of door lekker wat rauwkost op het brood te doen bij de lunch.

Rode peper is ook lekker door de nasi bijvoorbeeld en knoflook blijft lang goed.

Met de hoeveelheden op het boodschappen lijstje kun je dit recept ook voor 4 personen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten