Boodschappenlijstje:
1 doos spaghetti 500 gram 75 cent
1 netje knoflook, 2 bollen 69 cent
rode peper, 2 stuks 99 cent
extra vierge olijfolie .1 liter 3,99 euro
totaal 6, 42 euro
Kosten en hoeveelheden 1 persoon:
100 gram spaghetti 15 cent
1 teentje knoflook 4 cent
1 kwart rode peper 13 cent
2.5 eetlepel olie. 15 cent
totaal 47 cent
hoe maak je het?:
Spaghetti volgens de verpakking koken. Knoflook pellen en fijnhakken. De zaadjes uit het tukje peper halen , door het door midden te snijden en daarna in fijne reepjes snijden. lijfolie verwarmen en de knoflook en de peper een minuutje in de olie op laten waren. Let op: de knoflook mag niet verkleuren!.
tips !:
Zoals u ziet zitten er in het recept zelf geen groenten. Dit kunt u oplossen door er een salade bij te maken of door lekker wat rauwkost op het brood te doen bij de lunch.
Rode peper is ook lekker door de nasi bijvoorbeeld en knoflook blijft lang goed.
Met de hoeveelheden op het boodschappen lijstje kun je dit recept ook voor 4 personen maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten