maandag 22 september 2014

5 tips om te eten als je aan het eind van je geld nog een stukje maand over houd.

Hallo,

Ik denk dat het ons allemaal 's nachts wel eens wakker houdt: hoe zorg ik dat ik te eten heb als ik geld te kort kom deze maand? In deze blogpost geef ik je 10 tips om te zorgen dat je in ieder geval te eten hebt.

Tip 1: Heb je een vriezer?  Probeer één keer per week voor vier personen te koken , dan kun je de overige drie porties invriezen. Goedkope recepten vind je op sites als Robsbudgetmenus.nl en natuurlijk bijstandsgerechten.nl. Stel dat je er in slaagt om dit drie weken te doen, dan heb je negen porties avondeten in tijden van geldgebrek, je kunt dan ruim een week overbruggen.    Kosten  ongeveer 3 euro per week extra.

tip 2: Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien zijn de hoeveelheden die op het boodschappenlijstje staan vaak groter dan de hoeveelheid die je daadwerkelijk nodig hebt. Het is dan ook een goed idee om het overige vlees en groenten in te vriezen. En waarschijnlijk doe je dit al. Dit kost niets extra, als het goed is. 
 Als je dan de kans krijgt om een pak aardappelpuree mee te nemen waar je alleen maar water aan toe hoeft te voegen en   groenten in blik of pot in te slaan tijdens een aanbieding, heb je altijd te eten.
Aardappelpuree 1,70. 

Tip 3: Koop broodbeleg dat lang houdbaar is, als je geld ervoor beschikbaar hebt groots in tijdens aanbiedingen of neem het goedkoopste merk.

Tip 4: Zorg dat je altijd twee pakken pannenkoekenmix in huis hebt waar je alleen water aan hoeft toe te voegen. Pannenkoeken vullen goed.  Kosten 2,10 

tip 5: Koop 2 pakken  van de goedkoopste broodmix, ook dit is lang houdbaar. Je kunt dan altijd zelf je brood bakken als het nodig is.                 Kosten 2,10 


Heeft u nog aanvullende tips? Laat ze in een reactie achter! Samen helpen we elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten